måndag 4 oktober 2021

Nytt soffbord och julspaning på Ikea









 Igår blev det en tur till Älmhult och Ikea. Ja, men varför åka enda dit? Det finns ju Ikea närmare både Malmö och Helsingborg. 

Ja, varför det blev Älmhult finns det förklaring till. Det var nämligen så att vår tv uppe i allrummet la av i måndagskväll. Samtal med reparatören slutade med att det blir billigare att köpa en ny tv. 

Så i tisdags bar det av till net on net för inköp av ny tv. Där på plats ändrar mannen vilken storlek på tv vi ska ha. Ja, varför blev jag inte förvånad. Jag konstaterar rättså snabbt i affären och säger till mannen. Du, nu får vi köra inom Ikea också, för med den tv måste vi ha en ny tv-bänk. Hittade en snygg tv-bänk och då kom nästa sak, soffbordet matchar inte så då måste vi ha en ny sådan också. Det perfekta tillfället att äntligen få mannen att inse att vi verkligen behöver ett nytt soffbord. Min man har lite svårt att skiljas från sina saker och tycker att nya inköp är onödiga förrän det är sönder. Dock gäller inte detta när det gäller bilar, motorcyklar och tillbehör till dem. Nåja, han gick på nytt soffbord. Men, nej bordet jag länge sneglat på fanns inte i Malmö. Personalen söker snabbt i datorn nej det finns inte i Helsingborg heller. Sneglar på mannen, du kan vi ta en söndagstur till Älmhult. Jodå det går bra och det finns flera bord kvar i Älmhult. 

Så igår bar det av till Älmhult. Upp tidigt så att vi är där när de öppnar. Jag upptäckte på lördagskvällen att det bara fanns en kvar i deras lager. Började redan där på kvällen att kolla på andra bord ifall om bordet jag ville ha var slut. 

Snabbt in på Ikea och till deras tag själv lager och lade upp det sista exemplaret av bordet jag sett ut. Betala i kassa och ut med det i bilen. Då tycker sonen och mannen att nu åker vi hem. Pyttsan heller att vi gör. Nu ska vi gå och julspana lite. 

Hittade lite men det var inte alls så mycket som jag hade trott. Nåja, några saker med i kassen hem iallafall. 

Tv-bänken hoppas jag mannen skruvar ihop ikväll när jag är på jobbet. Nån gång vill han väl ha upp den nya tv. 





Älskar hösten med alla dess färger, tända ljus och få plocka fram mina älskade höstlyktor från Majas cottage. 

Lite bilder från Ikeas jul


Fick ju muta mannen lite och nu är julen räddad enligt honom. Tack för det Ikea


Vad som fick följa med hem i kassen


1 kommentar:

  1. Haha, underhållande läsning det där:) Lustigt det blir när man byter ut EN sak...och så helt plötsligt måste man byta ut allt..! Vet att min syrra råkade ut för det häromåret när deras soffa pajade och de behövde köpa en ny... vilket förstås slutade med att hela vardagsrummet blev omgjort, haha. Förresten vill jag passa på att tacka för mina underbara doftljus som jag vann av dig <3! De luktar så gott att jag inte har velat tända dem än:D
    Kul att du har en blogg också; själv är jag mer julbloggare än instagrammare...

    SvaraRadera

Veckans Julgäst vecka 51

  Veckans Julgäst, varje onsdag fram till jul bjuds ett julkonto på Instagram in på att svara på fem frågor Denna veckans gäst är Hanna som ...