måndag 31 januari 2022

Rulltårta med chokladkräm

 En mjuk kaka som jag älskar baka när man har kort med tid men ändå vill bjuda på hembakat är rulltårta. Enkel att baka och det finns flera olika fyllningar man kan ha i. 

Nu ikväll blev det en rulltårta med chokladkräm. Chokladkrämen var egentligen gjord till en annan kaka jag hade tänkt baka imorgon men passade perfekt nu ikväll till dagens rulltårta.

Recept rulltårta

6 ägg

3 dl strösocker 

3 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver och vispa försiktigt ner det i äggsmeten. Vispa till smeten är jämn och fin.

Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll över smeten. Bred ut smeten jämt. Grädda mitt i ugnen 7-8 min. Låt kakan svalna innan du strör över lite strösocker och vänder på kakan. 

Chokladkrämen 

200 g rumsvarmt smör

3 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

3 msk kakao

2 äggulor 

Vispa smör och florsocker till en jämn smet, häll i vaniljsocker och kakao, vispa smeten jämn, vispa sist i äggulorna och vispa till smeten känns jämn och smidig att bre ut. 

Bred ut chokladkrämen på rulltårtan och rulla ihop kakan.

  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckans Julgäst vecka 51

  Veckans Julgäst, varje onsdag fram till jul bjuds ett julkonto på Instagram in på att svara på fem frågor Denna veckans gäst är Hanna som ...