torsdag 15 september 2022

Glöggnyheter 2022



 


Man skulle nästan tro att det är glöggens dag idag men den infaller ju den 1 december som i år i faller på en torsdag. 
Men idag 11 veckor innan har det presenterats 3 nya smaker av glögg i år. 

Först ut har vi Saturnus Frostbär en alkoholfri vitvinsglögg med smak av havtorn och rönnbär.. Frostbär kan drickas både kall och varm. 



En annan glädjande nyhet från Saturnus är att förra årets glögg Vintermojito kommer tillbaka även i år. Den var min favorit förra året. 



Blossa har även avslöjat sin årgångsglögg idag. I år har man hittat inspiration från New Orleans pulserande gator där jazzmusiken vibrerar. New Orleans är även känd för sin rika matkultur och sin ikoniska drink Hurricane.  Med den drinken som huvudinspiration har Blossa smaksatt glöggen med rom, lime, passionsfrukt, jordgubbar och blåbär. Därtill har man även smaksatt den med chili och rökt paprika. 
Är lite tveksam till rökt paprika men givetvis måste man testa. Låter väldigt rörigt i smakerna men kan säkert vara god




Sist ut idag är Kiviks musteri som presenterar Österlenglögg gjord på skånska äpple som har pressats och jäst till vin tillsatts med glöggkryddor, vanilj, kanel och avrundat med Calvados VSOP.


Har beställt alla tre sorterna för smakprovning. 
Ska bli spännande och se vilken som få äran att bli serverad här på julafton lagom till Kalle Anka 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckans Julgäst vecka 51

  Veckans Julgäst, varje onsdag fram till jul bjuds ett julkonto på Instagram in på att svara på fem frågor Denna veckans gäst är Hanna som ...