Recept adventskakor
Årets första adventsfika kommer allt närmre och det är dags att sätta igång baket.
Ena sonen hade ett önskemål här och givetvis ställde jag upp det då det inte var något större önskemål.
Så i torsdags satte jag igång årets bak till adventsfikan, det stora julbaket kommer längre fram.
Först ut att baka blev de klassiska hallongrottorna men här tog jag en bit mjölkchoklad istället för sylten. Jag köpte en rulle Marabou mjölkchoklad, enkla att bara trycka ner kakan.
Recept Mjölkchokladgrottor 30 st
300 g smör rumsvarmt
1,5 dl strösocker
7,5 dl vetemjöl
2 rullar Marabou mjölkchoklad
Blanda ihop smör och socker, häll sedan i mjölet och knåda ihop degen ordentligt, jag brukar knåda ihop den är med händerna men det går också att använda en maskin.
Dela degen i två bitar och rulla ut till två längder, dela dem till 30 bitar och rulla ihop dem till bollar. Lägg dem på en bakpapperklädd plåt och gör ett tumtryck i mitten. Tryck ner en chokladbit i tumtrycket.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 16 minuter. Låt dem svalna på ett bakgaller.
Kommentarer
Skicka en kommentar